Náš první zápas aneb disciplína v docházce se vyplatila

24.01.2015 11:23

Autor: Hruška Jan

V pátek 23.1.2015 se konal náš první zápas družstev v Pražském přeboru proti týmu Černých baronů. Podle jejich soupisky to vypadalo, že to bude nářez a když prohrajeme jen 2-6, tak to bude úspěch. Navíc od rána sestava dostávala těžké rány, protože pan Platz měl zdravotní potíže a další hráči a náhradníci postupně odpadali z důvodů studijních, pracovních a především zdravotních. Nakonec se mi podařilo domluvit na chybějící dvě místa Pavla Porteše mladšího a Matyáše Kočiše, takže jsme mohli nastoupit kompletní, tj. v 8.
Tato snaha se vyplatila, protože pátek se pro soupeře ukázal jako velmi krizový a jim se podařilo sehnat jen 6 hráčů. Pavel s Matyášem tak mohli jít v klidu domů a hned jsme vedli 2-0. V průběhu zápasu se ukázalo, že ani soupeř Honzy Hlaviny nedorazí a tak jsme získali další kontumační výhru. 3-0 Teď jsem začal věřit, že máme na to vyhrát.
    Na šachovnicích to vypadalo velmi dobře Ota Baďouček měl figuru navíc, Matouš Hlavina také, já jsem stál aktivněji a Pavel Porteš s Jardou Šalomem tak na horší remízu. Ota bohužel situaci podcenil (asi to chtělo déle přemýšlet) a soupeře se mu dostal na krále a mat dával dříve. 3-1 Na druhou stranou Matouš figuru udržel a jeho soupeř nad tím tak dlouho přemýšlel, až překročil časovou kontrolu a prohrál. 4-1 Jarda Šalom bohužel situaci neudržel a vzdal se 4-2. Mě se podařilo soupeřovu obranu prorazit a naopak se vzdal soupeř. 5-2 Zápas tak byl vyhraný. Poslední partii vzdal Pavel Porteš, kde mu nevyšel pokus o věčný šach a byla by to jen otázka času, kdy by prohrál.5-3
    Nakonec jsme tedy slavně zvítězili. Pravdou je, že soupeř nám hodně dopomohl svojí slabou docházku, ale i to se počítá. Naopak náš týmový duch nám zajistil 100% docházku a tedy vítězství.