Přebor družstev - zhodnocení sezóny

08.04.2014 18:26

Autor: Hruška Jan

Minulý týden skončil závěrečnými koly Pražský přebor družstev. Naše premiérová účast v nejnižší skupině dopadla velmi dobře. Hlavní úkol (nebýt poslední) jsme splnili a navíc se nám podařilo za sebou zanechet celkem 3 týmy a skončit tak na pěkném 7. místě z 10. Zároveň jsme si i dobře zahráli a většina členů získala své první zkušenosti s organizovanou soutěží podobného typu.

Z hlediska individuálních výkonů jsem dopadl nejlépe já (5,5/6) a Ota Baďouček (5,5/7). U mě se to vzhledem k mému elu předpokládalo, ale Otovi se podařil skvělý výkon, který odpovídá elu převyšující 1800 bodů. Následoval Pavel Porteš se 4 body, který tak potvrdil svoji aktuální výkonnost. Ostatní lze zařadit do 3 kategorií:

Výkon kolem 1450 - Hlavina Jan, Platz Eduard, Mička Tomáš, Novák Jakub
Výkon kolem 1250 - Hruška Adam, Hlavina Matouš, Hlavina Lukáš
Ostatní - u těch lze očekávat snížení aktuálního ela
 
Pro výpočet konečného ela je ale nutné odehrát minimálně 11 partií, takže uvedené výkony jsou jen orientační odhady. Všechny úspěchy v dětském osazenstvu (Matouš, Lukáš, Adam) hodnotím na výbornou, protože původní očekávání bylo, že neudělají ani bod a oni dokázali, že jsou schopni s dospělými hrát vyrovnanou hru.

Závěrem bych chtěl jen dodat, že sezóna se povedla a určitě si jí příští rok zopakujeme.