Vítězné tažení pokračuje - v druhém kole opět bodovala mládež

30.01.2015 22:51

Autor: Pavel Porteš

    Ve čtvrtek 28.1. pokračoval přebor družstev 2. kolem s Lokomotivou Radlice E . Naše sestava byla oslabena o 3 hráče základní sestavy, protože Honza Hruška musel hrát ve stejném čase zápas za mateřský oddíl, panu Platzovi nebylo dobře a Tomáš Mička byl na služební cestě. Sestavu ale plnohodnotně doplnili naši mladí borci, David Porteš, Lukáš Hlavina a Viktor Procházka.
    Dle hesla mládí vpřed skončily všechny 3 partie během 40minut a to se ziskem 2,5 bodu. První vyhrál David Porteš, kdy v 18 tahu dal soupeři vidličku na dámu a krále a partii bez problémů vyhrál. Za chvíli přidal druhý bod Viktor Procházka, který po drtvém tlaku zmatil svého protivníka. Skvělý výkon završil Lukáš Hlavina remízou ve vyrovnané partii s Grasevem.
    V dospělé části týmu Ota Baďouček ztratil v zahájení pěšce a soupeř tuto výhodu využil a snížil na 1,5 : 2,5. Honza Hlavina v krásné partii  sevřel svého soupeře do kleští a s přehledem vyhrál.Jarda Šalom využil prostorovou převahu k zisku dalšího bodu, což nám zajistilo vítězství. Pak dohrával ještě  Matouš Hlavina, který zkušenému Žáčkovi po velkém boji podlehl 2,5 : 4,5. Závěr jsem tradičně dohrával já, kdy soupeř získal volného pěšce a postupoval do dámy. Pěkným obratem jsem pozici  nakonec zremizoval a upravil naše vítězství na 3 : 5.    Druhé vítězství nás katapultovalo do vrchních pater tabulky, takže si budeme přát, aby nám to vydrželo co nejdéle.