Nebušice mají opět nejlepší školní šachový tým v Praze

08.02.2016 20:32

Dne 8.2.2016 se na Smíchově konal přebor Prahy družstev základních škol v šachu. V kategorii 1. -5. třída reprezentovaly základní školu Nebušice dva týmy. Tým A (Hlavina Matouš, Hruška Adam, Hlavina Lukáš, Bělohradský Miloš), který byl složen ze závodních hráčů Sokola a přijel obhájit loňské vítězství a tým B (Kantor Tomáš, Hejnák Michal, Franěk Emil, Bosák Erik, Kníže Dušan), který byl kromě Tomáše Kantora sestaven ze začínajících šachistů, kteří začali na podzim chodit do kroužku. Turnaje se zúčastnilo 22 škol a o vítězi rozhodoval olympijský systém, tj. absolutní počet bodů na šachovnicích.

   Týmu A se podařilo po těžkých bojích obhájit loňské prvenství a zajistit si postup na Mistrovství České republiky, které se bude hrát v červnu ve Zlíně.  Hlavní opory týmu byly Matouš Hlavina, který dokázal na první šachovnici, kde většinou hrají nejlepší šachisté z Prahy, získat 5,5 bodů ze 7 a Adam Hruška, který vyhrál všech 7 partií a patřil k nejúspěšnějším hráčům turnaje.
Tým B především získával zkušenosti, ale díky skvělému výkonu Tomáše Kantora (3,5 bodu ze 7) se odrazil ode dna a skončil na 21. místě.
Vedoucím obou týmů byl Jan Hruška a s logistikou pomohli rodiče Jan Hlavina a Marta Pražáková. Detailní výsledky je možné nalézt zde.